Rab Nederlands Studenten Kampioenschap Boulderen, 17-11-2018 10:00, MONK Eindhoven

Discipline: Boulder
Competitie:
Status: Afgelopen
Officiele omschrijving: Het NSK Boulder is een jaarlijk terugkerend evenement waar studenten van boulderend Nederland strijden om de eretitel beste studenten boulderaar van het jaar!
 
Hiervoor wordt in een boulderhal een groot scala aan boulders uitgezet, die het strijdtoneel vormen voor de boulderaars. De dag begint met het klimmen van kwalificatieroutes, waarna de zes dames en heren die tijdens de kwalificatie de meeste punten hebben weten te scoren doorgaan naar de finale.

De zes beste dames en heren zullen strijden om de eretitel in de finale, en de dame of heer die het meeste aantal punten haalt zal ervandoor gaan met de titel. Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen voor de deelnemers van dit evenement.
 
Naast boulderen zijn er ook een hoop leuke side-events, waarbij tevens mooie prijzen worden weggegeven. Zo blijft het evenement ook leuk voor de student die niet bijzonder hard bouldert.

Het globale programma is als volgt:
10.00: Deuren open
11.00: Start Kwalificaties
16.30: Einde Kwalificaties
16.30: Start Avondeten
17.30: Sluit Isolatie
18.30: Start Finales Mannen en Vrouwen
20.00: Einde Finales – Start Feest
01.00: Einde Feest

Kwalificaties
Er zullen tussen de 30 en 40 kwalificatie boulders aanwezig zijn. Zo krijgt iedereen de kans om alle routes uit te proberen en blijft het overzichtelijk. Alle boulders zullen een gelijk aantal punten hebben, twee bij een top en drie bij een flash.

Finale
De zes mannen en vrouwen met de meeste punten mogen drie finale boulders klimmen om te bepalen wie zich de beste studenten boulderaar mag noemen.

 Meer info? Zie: https://nskb.alpenclub.nl/

Dames : De wedstrijdresultaten zijn niet openbaar.

Heren : De wedstrijdresultaten zijn niet openbaar.